Menu weselne
 
 
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
 

Menu weselne

Powitanie Pary Młodej chlebem i sola

- lampka wina musującego dla wszystkich gości

1.       Obiad

- rosół domowy z makaronem ( makaron serwowany na talerzach )

 

płyta mięs ( 2,5 kawałka mięsa na osobę )

·         rolada wieprzowa z boczkiem i cebulą

·         schab panierowany

·         kieszeń drobiowa z serem feta i szpinakiem

·         rolada drobiowa z pieczarkami

·         devolay z masłem ziołowym

o    kluski śląskie

o    kluseczki opiekane

o    ziemniaki z masłem i koperkiem

o    gotowana czerwona kapusta

o    bukiet warzyw gotowanych

o    surówka z białej kapusty

o    sos pieczeniowy

 

2.       Kawa/ herbata

·         puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

·         patery z owocami

·         tort weselny i ciasto

3.       Zimna płyta :

półmisek : wędlin , serów , mięs pieczonych, galantyn drobiowych,

pasztetu w cieście francuskim, galaretek drobiowych.

·         marynaty

·         sałatka tortellini

·         sałatka grecka

·         tatar wieprzowy z ogóreczkiem i cebulką

·         pieczywo z masełkiem

·         grzanka czosnkowa

 

4.       I Kolacja :

- płyta mięs ( 1,5 kawałka mięsa na osobę )

·         karczek z grilla z pomidorem i serem

·         nugetsy z kurczaka w chrupiącej panierce

·         cordon blue

·         kotlet włoski

·         medaliony ze schabu w sosie grzybowym

o    frytki

o    ryż z warzywami

o    surówka z kapusty pekińskiej z prażonym słonecznikiem

o    brokuły z dodatkiem prażonych na maśle migdałów

 

5.       II Kolacja ( serwowana przez kucharza )

·         pieczony udziec wieprzowy podany ze smażonymi ziemniakami z dodatkiem boczku i cebulki, sosami ( tzatzyki, musztarda, chrzan ) oraz surówką z kiszonej kapusty

6.       III Kolacja  serwowana na szwedzkim stole ( pozostawiamy Państwu do wyboru ) :

·         krem z pieczarek z grzankami

·         barszcz z krokietem lub pasztecikami z ciasta francuskiego

·         opiekane pierożki z mięsem i dipem czosnkowym

·         Bogracz z kluseczkami

Soki, woda, napoje gazowane bez ograniczeń.

Cena bez ciasta, tortu i alkoholu 230 zł/os.

Dzieci 0-3 lat (tylko jako miejsce)

 Dzieci 4-8 lat połowa ceny


Poprawiny

 

1.        Obiad:

·         Żurek z jajkiem i kiełbasą

 

Płyta mięs (2.5k./os)

 

·         Rolada wieprzowa z boczkiem i cebulą

·         Schab panierowany

·         Kieszeń drobiowa z serem feta i szpinakiem

·         Rolada drobiowa z pieczarkami

·         Karczek z grilla z pomidorem i serem

·         Devolay  z masłem ziołowym

·         Kotlet włoski

·         Cordon blue

o    Kluski śląskie

o    Ziemniaki pure

o    Ryż z warzywami

o    Gotowana czerwona kapusta

o    Warzywa gotowane

o    Surówka z białej kapusty

o    Sos pieczeniowy

 

2.        Kawa/ herbata

·         Ciasto

·         Sałatka owocowa ( serwowana na szwedzkim stole)

 

3.        Zimna płyta

półmisek : wędlin , serów , mięs pieczonych, galantyn drobiowych,

pasztetu w cieście francuskim, galaretek drobiowych

·         Marynaty

·         Sałatka tortellini

·         Pieczywo i masło

 

 

 

Soki, woda, napoje gazowane bez ograniczeń.

Cena bez ciasta, tortu i alkoholu 60 zł/os.

Dzieci 0-3 lat (tylko jako miejsce)

 Dzieci 4-8 lat połowa ceny

 


 
 
 
e-mail: restauracjamarcin@interia.pl
46-022 Zawada k.Opola, ul. Oleska 43
tel. 77 474 00 17
 
Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych
oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.

OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH