Menu restauracji
 
 
 

Przystawki:

 

1

(100g)

Befsztyk tatarski- otoczony tradycyjnymi dodatkami, podany z grzankami i masłem.

21.00 zł

2

(120g)

Śledź po japońsku - z groszkiem, cebulą,jajkiem i dipem
serwowany z chrupiącą grzanką.

14.00 zł

3

(120g)

Smażone pieczarki- z dipem czosnkowym.

 

14.00 zł

 

Zupy:

 

1

 

(300g)

Rosół domowy z makaronem.

 

9.00 zł

2

(450g)

Żurek Staropolski podawany w chlebie.

 

12.00 zł

3

(250g)

Barszcz Czerwony z krokietem ( z mięsem, lub kapustą i grzybami).

 

12.00 zł

4

(250g)

Kremowa zupa czosnkowa z chrupiącymi grzankami.

 

10.00 zł

5

(300g)

Flaki wołowe po staropolsku z warzywami julienne i pieczywem.

 

14.00 zł

 

6

(250g)

Krem z pomidorów podany z pierożkami z nadzieniem z mozzarelli.

 

10.00 zł

 

Polecamy:

 

1

(750g)

Golonka wieprzowa- podana z pure ziemniaczano- kapustnym z dodatkiem chrzanu i musztardy.

 

35.00 zł

 

Dania Główne:

 

1

(250g)

Polędwiczka wieprzowa – w maśle orzechowym podana z domowymi frytkami i bazyliowym majonezem.

33.00 zł

2

(140g)

Kurczak w sosie kurkowym - filet z kurczaka w sosie śmietanowo - kurkowym, podany z panierowanymi kluskami i bukietem warzyw.

 

29.00 zł

3

(1/2szt)

Kaczka pieczona (1/2 szt.)- ułożona na czerwonej kapuście z kluskami śląskimi i sosem pieczeniowym.

37.00 zł

4

(150g)

Duma śląskiej kuchni - rolada wołowa z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą i sosem pieczeniowym.

32.00 zł

5

(180g)

Stek wołowy- ułożony na groszku cukrowym z domowymi frytkami i delikatnym sosem kurkowym.

50.00 zł

6

(180g)

Schab marynowany w kolendrze– z suszonymi pomidorami i mozzarellą, podany z pieczonymi ziemniakami w mundurkach i masłem czosnkowym.

34.00zł

7

(250g)

Placki ziemniaczane- z grillowanymi kawałkami kurczaka i sosem kurkowym.

25.00 zł

8

(180g)

A'la Cordon blue- podany z dużą porcją sałatki wiosennej i frytkami.

 

29.00 zł

9

(150g)

Rolada z indyka – nadziewana podgrzybkami, podlana sosem śmietankowym, serwowana z talarkami ziemniaczanymi w mundurkach oraz kalafiorem romanesco.

30.00 zł

10

(180g)

Kotlet schabowy- schab panierowany podany z frytkami i bukietem surówek.

29.00 zł

11

(180g)

Pieczeń z karczku – z białą kapustą na ciepło, kluskami śląskimi i sosem pieczeniowym .

29.00 zł

12

(450g)

Makaron Tagliatelle -podany z kawałkami polędwiczki wieprzowej i kurkami

30.00 zł

     

 

Dania dla dzieci:

 

1

(150g)

Rosołek z makaronem.

5.00 zł

2

(150g)

Zupka pomidorowa z ryżem.

5.00 zł

3

(100g)

Uczta Juniora- schab panierowany, podany z frytkami i surówką z marchewki i brzoskwini.

15.00 zł

4

(100g)

Nugetsy z kurczaka- fileciki w chrupiącej panierce, podane z frytkami i keczupem.

14.00 zł

 

Pierogi:

 

1

(60g)

Ruskie

2.00 zł/szt.

2

(80g)

Z mięsem

2.00 zł/szt.

3

(80g)

Zbójnickie- z ziemniakami, kapustą kiszoną i skwarkami.

2.00 zł/ szt

 

Dania Jarskie:

 

1

(250g)

Torcik szpinakowo- ziemniaczany- z sosem kurkowym.

22.00 zł

2

(150g)

Ser smażony- panierowany ser żółty podany z frytkami i żurawiną.

23.00 zł

3

(250g)

Gołąbki( danie bezglutenowe)

z kapusty włoskiej z nadzieniem z kaszy gryczanej i pieczarek.

16.00 zł

 

Ryby:

 

1

(160g)

Szaszłyki z łososia i cukinii- z ziemniakami wiejskimi i dipem paprykowym.

36.00 zł

2

(180g)

Duszona polędwica z dorsza- serwowana z mieszanką warzyw(fasolka, pieczarki, ziemniaki, marchewka, papryka, cebula, cukinia) oraz sosem cytrynowym. 

36.00 zł

3

(160g)

Roladka z sandacza- nadziewana szparagami z pure ziemniaczanym i sosem śmietanowo- ziołowym.

36.00 zł

 

Sałatki:

 

1

(350g)

Cesarska- z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym, oraz grzankami tostowymi.

24.00 zł

2

(350g)

Szefa- z grillowanymi kawałkami polędwiczki wieprzowej, melonem, opiekanymi serkami camembert oraz słodkim dipem z dodatkiem grzanek.

30.00 zł

3

(250g)

Grecka- z serem feta, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą i sosem Vianigrette oraz grzankami czosnkowymi.

22.00 zł

 

Desery:

 

1

(180g)

Naleśniki czekoladowe- flambirowane w malibu z bananami

15.00 zł

2

(200g)

Szarlotka z pieca- z lodami i bitą śmietaną.

13.00 zł

3

(150g)

Lody waniliowe- z gorącym sosem malinowym.

12.00 zł

4

(200g)

Gruszka marynowana w winie z szafranem, cynamonem i miodem podana z gałką makowych lodów.

13.00 zł

 

Dodatki:

 

1

Kluski śląskie

6.00 zł

2

Kluski panierowane

7.00 zł

3

Ziemniaki gotowane

5.00 zł

4

Ziemniaki smażone

6.00 zł

5

Ziemniaki wiejskie

6.00 zł

6

Krokiet

7.00 zł

7

Talarki w mundurkach

6.00 zł

8

Frytki

7.00 zł

9

Frytki domowej roboty

8.00 zł

10

Kalafior romanesco

6.00 zł

11

Kapusta czerwona gotowana

6.00 zł

12

Kapusta biała gotowana

6.00 zł

13

Buraki na ciepło

6.00 zł

14

Warzywa gotowane

6.00 zł

15

Warzywa z grilla

6.00 zł

16

Surówka z białej kapusty

5.00 zł

17

Surówka z czerwonej kapusty

5.00 zł

18

Surówka z kiszonej kapusty

5.00 zł

19

Surówka z buraków

5.00 zł

20

Zestaw surówek

7.00 zł

21

Bukiet sałat

7.00 zł

22

Sałatka wiosenna

7.00 zł

23

Surówka z marchewki z brzoskwinią

5.00 zł

24
25

Ryż
Placki ziemniaczane ( 1 szt. )

5.00 zł
6.00 zł

 

Porcja dodatku wynosi niemniej niż 150 g.

 

Foto
 


 
 
 
e-mail: restauracjamarcin@interia.pl
46-022 Zawada k.Opola, ul. Oleska 43
tel. 77 474 00 17
 
Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych
oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.

OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH