Wybór mięs i dodatków na przyjęcia okolicznościowe.
 
 
 
Zupy:
  • Rosół.
  • Pomidorowa.
  • Żurek.
  • Pieczarkowa.
  • Cebulowa.
  • Grzybowa.
  • Gulasz.
  • Strogonow.
  • Bogracz.
  • Węgierska.
  • Barszcz.
  • Flaki.
Zupy krem:
  • Kalafiorowy.
  • Czosnkowy.
  • Serowy.
  • Brokułowy.
  • Szpinakowy.
  • Pieczarkowy.
  • Dyniowy.
  • Pomidorowy z mozzarellą.
  • Krem Valery z kurczakiem.
  • Ziemniaczany.
  • Szparagowy.
Do wyboru z grzanką, lub groszkiem ptysiowym.
Sosy:
  • Pieczeniowy.
  • Pieczarkowy.
  • Grzybowy.
  • Serowy.
  • Śmietankowo- ziołowy.
  • Śmietankowy.
  • Chrzanowy.
  • Pieprzowy.
  • Winny z żurawiną.
  • Pomidorowy.
  • Ogórkowo- pieczarkowy.
Mięsa drobiowe:
  • Panierowany filet z kury.
  • Grillowany filet z kury.
  • Filet z kury w chrupiącej panierce.
  • Filet z kury w migdałach,krakersach, lub sezamie.
  • Grillowany filet z kury z ananasem i serem.
  • Szaszłyk drobiowy.
  • Medaliony z kury z pomidorem i serem.
  • Pałki z kurczaka.
  • Roladka drobiowa z nadzieniem o smaku: szpinaku, pieczarek, warzyw gotowanych, lub włoszczyzny.
  • Kieszeń drobiowa w panierce sezamowej ze szpinakiem i serem feta, lub z salsą warzywną ( cebula, papryka, cukinia, pomidor) i serem feta.
  • Sakiewka drobiowa z papryką i serem feta, lub pieczarkami.
  • Medaliony drobiowe gratynowane.
  • Filet z kurczaka zapiekany w sosie śmietanowo- cebulowym.
  • Udko z kury.
  • Panierowana koperta drobiowa nadziewana szynką, serem i pietruszką.
  • Devolay z szynką i serem, pieczarkami, lub masłem i ziołami.
  • Pierś z kaczki.
  • Udko z kaczki.
  • Pierś z gęsi.
  • Indyk w cieście piwnym.
  • Rolada z indyka z grzybami.
Ryby:
  • Panierowany filet z mintaja.
  • Grillowane dzwonki z łososia.
  • Łosoś w cieście francuskim.
  • Szaszłyki z łososia i cukinii.
  • Gratynowany filet z dorsza soute, z warzywami julienne.
  • Filet z sandacza ze szparagami, lub soute.
  • Roladka z sandacza nadziewana szparagami.
  • Pstrąg pieczony w całości.
  • Ryba po grecku.
Mięsa z wieprzowiny:
  • Udziec pieczony.
  • Karczek grillowany.
  • Karczek z pomidorem i serem.
  • Pieczeń z karczku.
  • Pieczeń ze schabu.
  • Schab panierowany.
  • Medaliony ze schabu w sosie: śmietanowym, cebulowym, serowym.
  • Schab z rzodkiewką i serem.
  • Schab z pieczarkami, lub jajkiem sadzonym zapiekany  serem.
  • Rolada ze schabu z warzywami julienne.
  • Rolada ze schabu ze szpinakiem i grzybami.
  • Sakwa z grzybami leśnymi.
  • sakwa z musem porowo- ziemniaczanym.
  • Pierożek z julienne.
  • Zraz wieprzowy.
  • Szaszłyk fantazja.
  • Polędwiczka nadziewana szpinakiem.
  • Warkocz z polędwiczki.
  • Polędwiczka grillowana.
  • Klopsy.
  • Klopsy w sosie pieczarkowym, lub pomidorowym.
  • Golonko przednie, lub tylne.
Mięsa wołowe:
  • Zraz wołowy.
  • Befsztyk wołowy z czosnkiem i masłem.
  • Gotowana sztuka mięsa.
Dodatki ciepłe:
  • Frytki.
  • Kulki ziemniaczane.
  • Księżyce ziemniaczane.
  • Ziemniaki pieczone z cebulką i boczkiem.
  • Ziemniaki smażone z ziołami.
  • Pure ziemniaczane
  • Pure kapustno- ziemniaczane z boczkiem.
  • Ziemniaki gotowane.
  • Pure kalafiorowe.
  • Kluski śląskie.
  • Kluski ciemne.
  • Kluski panierowane.
  • Kopytka gotowane.
  • Kopytka smażone.
  • Ryż z warzywami.
  • Zapiekanka makaronowa.
  • Kasza gryczana z boczkiem i cebulą.
  • Warzywa gotowane.
  • Panierowane pieczarki z sosem czosnkowym.
  • Papryka faszerowana.
  • Pomidor faszerowany.
  • Brokuły zapiekane.
  • Fasolka szparagowa.
  • Kalafior panierowany.
Surówki :

  • Z białej kapusty z marchewką.
  • Z czerwonej kapusty z porem.
  • Z kiszonej kapusty.
  • Biała kapusta gotowana.
  • Czerwona kapusta gotowana.
  • Kiszona kapusta zasmażana.
  • Buraczki na zimno, lub ciepło.
  • Marchewka z brzoskwinią.
  • Pekińska z warzywami.
  • Pekińska z warzywami i sosem ogrodowym.
  • Pekińska ze słonecznikiem.
  • Lodowa z warzywami.
  • Lodowa ze śmietaną na słodko.
  • Lodowa z sosem czosnkowym.
  • Bukiet sałat z kiełkami, lub pestkami dyni.
Dodatki do zimnego bufetu:
  • Wędliny.
  • Mięsa pieczone.
  • galantyny drobiowe.
  • Pasztet w cieście francuskim.
  • Galaretki drobiowe.
  • Deska serów.
  • Koreczki serowe.
  • Koreczki rybne.
  • Koreczki z szynką.
  • Płyta śledziowa.
  • Klopsiki rybne.
  • Pieczarki faszerowane musem: chrzanowym, czosnkowym, lub ziołowym.
  • Pomidorki faszerowane.
  • Brzoskwinie z musem.
  • Tartaletki na słodko.
  • Tartaletki z musami: chrzanowym, czosnkowym, ziołowym, łososiowym.
  • Tartaletki z nadzieniem szpinakowym.
  • Tartaletki z serkiem twarogowym i prażonymi orzechami.
  • Mini ptysie nadziewane musem: chrzanowym, czosnkowym, ziołowym.
  • Babeczki z ciasta ptysiowego z musem grzybowym.
  • Babka ze szpinakiem i serem feta.
  • Rulonik serowy z pastą ziołową i szynką.
  • Koreczki po włosku ( pomidor, mini mozzarella i bazylia).
  • Roladki naleśnikowe do wyboru: z szpinakiem, serkiem mascarpone, z pastą z szynki i cebuli, z ricottą i łososiem, z musem z kaczki, pastą z kurczaka.
  • Cykoria z kurczakiem, pestkami, kiełkami i balsamico.
  • Makaronowe muszle nadziewane sałatką z szynki.
  • Pumpernikiel z łososiem.
  • Grillowane plastry pomidora z serem i ziołami.
  • Śliwki owinięte boczkiem.
  • Grillowane ćwiartki z brzoskwiń z szynką parmeńską.
  • Grillowany melon owinięty boczkiem.
  • Jajka w sosie tatarskim.
  • Jajka nadziewane musami.
  • grzanka czosnkowa.
Kanapeczki koktajlowe:
  • Z wędzonym łososiem , serem i koperkiem.
  • Z twarożkiem i świeżymi warzywami.
  • Z mozzarellą, pomidorem i bazylią.
Sałatki do zimnego bufetu:
  • Sałatka z serów.
  • Tortellini.
  • Sałatka z makaronu ryżowego z ogórkiem.
  • Sałatka francuska z kurczakiem.
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z gyrosem.
  • Sałatka bawarska.
  • Sałatka ziemniaczana.
  • Sałatka wiosenna : brokuł, jajko, pomidor i sos czosnkowy
  • Sałatka z selera i rodzynek.
  • Sałatka szwedzka z ogórkiem kiszonym, cebulą i musztardą.
  • Sałatka grecka.
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem.
  • Sałatka z selera, ananasa i szynki, z dodatkiem pory.
 
 
 


 
 
 
e-mail: restauracjamarcin@interia.pl
46-022 Zawada k.Opola, ul. Oleska 43
tel. 77 474 00 17
 
Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych
oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.

OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH